Second Opinion

Kanker is een complexe ziekte. De behandeling is vaak intensief en het is om die reden belangrijk dat u daar achter staat. Heeft u behoefte aan een tweede mening nadat bij u de diagnose is gesteld, of heeft u behoefte aan een advies tijdens uw behandeling? Dan kunt u een second opinion aanvragen. Dat is geen blijk van wantrouwen tegenover uw behandelaar, maar kan u vertrouwen geven in het ondergaan van uw behandeltraject.

Waarom een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek?

  • Het Antoni van Leeuwenhoek is een in kanker gespecialiseerd behandelcentrum.
  • Onderzoeksresultaten worden direct door vertaald naar de kliniek.
  • Uw behandelaars zijn gespecialiseerd in uw type tumor.
  • In 2018 hadden circa 100 mensen eens per maand een second opinion gesprek gehad in het Antoni van Leeuwenhoek.

Een second opinion aanvragen?

Een second opinion vraagt u bij voorkeur aan via uw behandeld arts, omdat die over alle benodigde informatie beschikt. U vraagt uw arts om ons een verwijsbrief, uw medisch dossier en een cd-rom met beeldmateriaal op te sturen. Nadat wij alles ontvangen hebben, informeert onze Backoffice Poliklinieken u na ongeveer 5 werkdagen over het vervolg en hoe snel u eventueel bij ons terecht kunt. Dat verschilt namelijk per specialisme en per individuele medische situatie.

Een second opinion in het Antoni van Leeuwenhoek betekent niet automatisch dat de behandeling hier wordt overgenomen. Als u nu al zeker bent dat u liever bij ons wilt worden behandeld, raden wij u aan om direct de overname van behandeling aan te vragen.

Meer vragen?

Bekijk dan alle veelgestelde vragen bij een second opinion.

Meer informatie

Heeft u de animatie over de second opinion gezien en vindt u het antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan gerust contact op met het Centrum Patiënteninformatie via onderstaand contactformulier of telefonisch via 020 512 9111 (werkdagen van 9.00 – 17.00 uur).

Stel uw vraag over een second opinion

Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen aan een medewerker van het Centrum Patiënteninformatie. U ontvangt van ons binnen één werkdag een reactie op uw bericht.

 

Velden met een zijn verplicht

Naam is verplicht
Geldige e-mail is verplicht
Bericht is verplicht